Salon Op Uitnodiging

Salon Op Uitnodiging is van 5 december 2020 t/m 3 januari 2021 in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, Roden. (zie ook bij Agenda)

Mijn gast-exposant is Carla Rodenberg.
Carla Rodenberg en ik waren klasgenoten tijdens onze studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag van 1958-1963. Daar ontstond een vriendschap voor het leven. Wij hebben ons allebei gespecialiseerd in de hedendaagse portretkunst en daar ieder een eigen werkwijze in ontwikkeld. Dat verschil in aanpak manifesteerde zich al in onze academietijd. Zo werkt Carla zeer direct en maakt vaak meerdere opzetten voor een portret alvorens het haar naar de zin is, terwijl ik een portret heel langzaam met kleine stapjes opbouw en pas naar een volgende fase ga als de achterliggende fase mij bevalt. Ons contact staat er borg voor dat we elkaars commentaar op ons werk weten te waarderen. Ook dat is waardevol in onze vriendschap. Een ander opmerkelijk verschil bij ons werk is ons kleurenpalet. Carla kiest vaak voor donkerder kleurstelling dan ik. Zij gebruikt kleuren, die ik niet op mijn palet zal nemen. Mijn kleurkeus is altijd zeer blond.
Carla heeft met haar portretten landelijke bekendheid gekregen. Haar portret van Beatrix in het bijzondere rood-wit-blauw concept heeft daar eens te meer toe bijgedragen. Dit portret hing destijds in de meeste openbare gebouwen.

Meer nieuws:

crossmenuchevron-down